Hari Terbuka PBI

Hari Terbuka PBI berlangsung di Pusat Pengajian Bahasa dan Pembangunan Generik, Universiti Malaysia Kelantan, Bachok pada 30 September 2020 dan 1 Oktober 2020. Ia merupakan program dua hari, pasukan promosi PBI yang bertujuan untuk menyambut prospek yang ingin mengetahui lebih banyak informasi mengenai Sarjana Komunikasi Perniagaan (MBC) dan program akademik lain di PBI.

Sepanjang acara tersebut, para pengunjung yang mengambil bahagian memperoleh informasi berharga tentang bagaimana struktur Master Komunikasi Perniagaan akan dilaksanakan pada semester terdekat. Sesi pertemuan dengan pakar dalam MBC telah memberi peluang kepada para peserta untuk mengetahui lebih lanjut mengenai rancangan pengajian MBC. Terdapat juga sesi soal jawab di mana hadiah misteri diberikan kepada para pemenang.

Sesi taklimat mengenai kemudahan PBI seperti bilik Pascasiswazah, Talk Café, Makmal bahasa dan Makmal Komputer berlaku di PBI Foyer. Acara hari terbuka ini memberi informasi kepada pengunjung mengenai biasiswa, cuti belajar, pinjaman belajar dan dana yang ada. Acara ini juga memberikan pengalaman yang menarik kepada peserta, dan mereka mempunyai sesuatu yang baru untuk dibawa pulang setelah acara tersebut selesai. Mereka turut menyertai sesi perkongsian webinar dengan salah seorang pelajar di kelas MBC dan pada hari berikutnya mereka juga mempunyai Masterclass Webinar Series yang menyentuh topik Penulisan untuk Media Digital. Para peserta juga dapat mengikuti karya dan berdialog dengan penceramah mengenai subjek yang diajar di webinar.